tirsdag 2. oktober 2007

Ventekalender

Jeg har fulgt spent med i dagbøkene til en del av de flotte damene på Ønskebarn. En av de første tingene jeg bet meg merke i var at en del av dem hadde laget seg ventekalendere. Prinsippet er det samme som for en julekalender, man teller ned til et mål og finner en ting i kalenderen for hver gang man teller ned en "enhet". Å telle dager til en fremtidig tildeling er i overkant, med nesten to års ventetid ville det bli fryktelig mange pakker. Det som går igjen som enhet for nedtelling for de fleste er den dagen (vanligvis en gang per måned) CCAA oppdaterer den offisielle informasjonen om hvilke LID som er med i neste runde med tildelinger.

Jeg har tenkt litt rundt dette. Å gjette på antall tildelingsrunder frem til det er vår tur synes nærmest umulig og like lite som jeg ønsker å ha kommet gjennom hele kalenderen lenge før det er vår tur ønsker jeg å ha mange ting igjen i kalenderen når det faktisk er vår tur. Det siste vil jeg karakterisere mer som et luksusproblem, men er man kontrollfrik så er man det...

Min vri på ventekalender er at jeg har gått inn på AFs sider og funnet listen over LID-datoer for alle som adopterer via AF og som har LID foran oss i køen. For hver av disse datoene har jeg notert meg hvor mange som har LID på den aktuelle datoen og hvor mange barn som skal få familier gjennom AF før det er vår tur. Siden dette (forhåpentligvis) gir et større antall luker i ventekalenderen har jeg også delt opp innkjøpene i litt mindre deler enn jeg ville gjort hvis jeg skulle opperert med en "luke" per tildelingsrunde. Håpet er jo selvsagt at det skal bli både to og flere luker per gang, men jeg risikerer også at det ikke blir en eneste liten "luke" en måned. - Det løser jeg nok best ved litt trøsteshopping.

Jeg har bestemt meg på rekkefølgen på "lukene". Jeg har aldri vært god til å vente til juleaften med å pakke opp julegavene mine og har ofte spist opp sjokoladen i julekalenderen før vi er kommet til 20. desember, så jeg innser mine begrensninger. I tillegg har det seg slik at vi med stor sansynlighet kommer til å flytte på landet og få mye større plass mens vi venter, så derfor venter vi med å kjøpe store ting som feks seng, kommode og badebalje til vi enten har flyttet eller i alle fall til det går an å begynne å fylle opp i et lite hjøren i vårt nye hus.


Sist måned (LID 22.11.2005) var oppgaven bok. Den hadde jeg planlagt lang tid på forhånd. Flere av damene på Ønskebarn har snakket varmt om den og her er bilde av anskaffelsen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Testkommentar...

Grete sa...

Den boka tror jeg jammen vi også må skaffe oss ;)

Anonym sa...

Kjære MorTy.

Jeg kommer til å være en ivrig følgesvenn frem til alle lukene er åpnet i ventekalenderen din. Jeg kommer til å savne deg vet du når du sletter dagboken din på øbben.
Derfor kjempe glad nå da jeg fikk muligheten til å følge deg her inne.

Send meg en pm om du vil ha min hjemmeside adr. da kan du følge med der.
Vi har jo samme LID dato så vi skal jo ikke se bort i fra at vi skal reise sammen til Kina for å hente våre små gullkorn fra Kina.

Ha en flott helg.
klem fra Rosa på øbben

Lise sa...

Enda en leser melder seg. ;-)

Det var nesten utrolig hvor like forhistorier vi har (møttes i 2001, gift høst 2002, begynt prøving feb 2004, adopsjonsprosess startet mars 2006), men takket være superraske offentlige etater, litt flaks og land med kort ventetid, har vi allerede fått det vi ønsket oss. *lykkelig*

Håper det blir fortgang i Kina også etter hvert. Gleder meg til å følge ventekalenderen din. :-D

Morty sa...

Tusen takk for koselige kommentarer alle tre! Morsomt å se at det er noen som stikker innom, så får jeg prøve å være så flink til å skrive nye innlegg at jeg holder interessen oppe hos publikum. ;)