mandag 1. oktober 2007

En litt dypere presentasjon

Jeg og MorTyMannen ble kjærester i november 2001. Høsten 2002 giftet vi oss med den aller nærmeste familien og noen få venner til stede.

Vi var begge oppmerksomme på at alderen tilsa at dersom vi ønsket oss biologiske barn burde vi starte prøvingen relativt kjapt. (Jeg er født i 1968, mannen i 1965.)

I november/desember 2004 ble vi enige om at tiden var inne for å starte prosjekt familieforøkelse. I optimistens overmot tenkte vi at dette skulle gå kjapt. Litt tellig på kalenderen og saken burde være i boks i løpet av et halvt års tid. At jeg nærmet meg 37 med stormskritt og mannen passerte 39 la ingen demper på entusiasmen. At vi ikke skulle klare å lage barn på egen hånd trodde vel ingen av oss, selv om vi ble enige om at vi skulle prøve ett år på egenhånd og deretter diskutere alternativet.

Assistert befruktning har aldri vært noe alternativ for oss, delvis fordi jeg ikke har ønsket å gjennomgå denne typen behandling, men aller mest fordi alderen ikke er på vår side og at vi ikke ønsker å kaste bort et år eller mer på utredning og eventuell behandling som kanskje heller ikke fører til målet.

I juni 2006 ble vi enige om å delta på åpen dag hos Adopsjonsforun, og da var bestemmelsen tatt. Vi skulle søke om adopsjon fra Kina. 5/7 ble papirene sendt barnevernet i bydelen vår og 28/9 hadde vi det første møtet med dem. Den underskrevne sosialrapporten vår ble sendt fra barnevernet i bydelen vår 04/12 og den 22/03/2007 hadde vi endelig det tykke, hvite arket fra BUF-etat som sa at vi var godkjente for adopsjon fra Kina.

Papirer våre ble overlevert AF for oversettelse og legalisering 07/05 og vi har fåt LID 28/05/2007. Så nå er vi i gang med det som nok blir den lengste etappen i dette prosjektet. De siste som fikk tildeling fra Kina har ventet ca 22 måneder og trenden er stigende. Vi har altså god tid til å planlegge og utføre innkjøp til vårt nye familiemedlem. Antakelig har vi også rukket å flytte til større hus og mere landlige omgivelser før familieforøkelsen er gjennomført.

I denne bloggen kommer jeg til å prøve å skrive litt om hva som skjer mens vi venter og skryte av de søte tingene jeg handler inn underveis. - Noe skal man jo fylle ventingen med. :D

2 kommentarer:

Grete sa...

Hei og velkommen til bloggens verden. Gleder meg til å følge dere på den spennende veien mot barnet deres. Klem.

Morty sa...

Tusen takk for det Grete og "right back at you"!

Så skal jeg prøve å oppdatere bloggen innimellom, nå som jeg vet at jeg har en leser. ;)